Pizza på grillen

Pizza på grillen

Med utgangspunkt i tipsene fra boka Glød av Jan Ivar Nykvist ble det meget vellykket.  Oppskrift på pizzabunn finner du nederst i artikkelen.

Grill: Gassgrill med 3 brennere og pizzasten fra Weber.
Pizzadeig: Tipomel og durumhvete.

Å steke pizza til mange personer er tidkrevende så logistikk er stikkord her. Vi fulgte rådene med å forsteke pizzabunnene et par minutter. Med deigen vi brukte var det ikke behov for mel på pizzastenen. Mel på pizzastenen svir seg lett og bidrar ikke til noe godt resultat.  Vi endte opp med 10 bunner. La bunnene avkjøle seg litt før du har på fyllet, så unngår du at deigen kondenserer og blir bløt under. Da slipper den brettet den ligger på mye enklere og den setter seg ikke fast på stenen.

Steking

Pizza og pizzabunn skal stekes i god varm grill, rundt 250 grader eller mer. Pass på at du har høy varme på stenen når du begynner å steke.

På vår gassgrill med 3 brennere la vi stenen til den ene siden. Da kunne vi ha ca 1/2 effekt på de 2 brennerne under stenen, og full effekt på den siste brenneren. Da får du en indirekte steking og unngår at bunnen svir seg. Følg med!

Mange snakker om pizzaspade, men det trenger du ikke. Vi brukte en stor grill-/stekespade for å løfte av den ferdige pizzaen med.

Drikke vi har prøvd til denne retten
Andre retter vi har laget​
Ytrefilet med Pastinakk-puré og chips

Ytrefilet med Pastinakk-puré og chips

Lam med Gorgonzola-saus

Lam med Gorgonzola-saus

Ribbe ala Petter

Ribbe ala Petter

Blåskjell

Blåskjell

Torsk med sprø Coppaskinke og Sauce Vierge

Torsk med sprø Coppaskinke og Sauce Vierge

Pizza på grillen

Pizza på grillen

Ta kontakt