MC: Rundtur Ramstadsjøen – Samsjøen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dette er en fin tur, ca 22 mil og 4t 30min kjøretid. Turen tok mye lengre tid med stopp her og der.

Til Støren er det ren transportetappe, men når du svinger av E6 mot Ramstad er veien morsommere. Bratt oppover, smal og kurvete. Jeg tok av ved Ramstadsjøen og kjørte så langt det var mulig før jeg snudde og fortsatte mot Budal. Fint område, skjønner at mange er glad i dette området.

Smal asfaltert vei. Jeg kjørte ikke runden rundt «Storbudal», men har denne til gode til en senere anledning. Fortsatte ned mot Kotsøy. På denne strekningen fikk jeg litt «Tour de France-følelse». Bratt, smalt og veldig krappe svinger. Morsomt 🙂

Kjørte videre mot «Kanari og Kaffe», kun får å trykke i meg en banan og noen slurker med Cola uten sukker ;-). Da var det klart for å kjøre mot Samsjøen. Flott, morsom og tørr veg. Her er det muligheter for å få lit «sug i magen». Har ikke kjørt denne strekningen fra Singsås tidligere. Fantastisk utsikt i alle retninger på toppen.

Traff et par karer på 2 og 4 hjul på toppen og vekslet noen ord med disse.

Nedover dalen kom jeg inn i kjent område. Har mange fine bade- og fiskeopplevelser fra dette området sammen med min svoger. Her ser man Kråklifjellet og Reinsfjellet. Da er det ikke langt ned til Selbu. Har forresten gått ruta fra Ler over Kråkøofjellet og Reinsfjellet ned til Selbu. Flott tur!

Nede på en trafikkert E6 fortsatte jeg mot Kvål for å fylle opp tanken. Siste stopp på turen ble Polet på City lade for å bunkre 2 flasker med «Porphyr Riesling 2020». Turen anbefales på det sterkeste. Link til rute i Google myMaps nedenfor.

Må vel gå til anskaffelse av en eller to GoPro slik at det går an å få laget noen fine videoer etter hvert…

Drivers view – Samsjøen far away
Samsjøen – veldig nedtappet i 2021

Se kart og rute her:

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1iFpeZDtO7MskpyBe1W-ExQf_YioUcDKQ&usp=sharing

Ta kontakt